Dekameron

Dekameron

18.05.2016.

U saradnji sa Istituto Italiano di Cultura in Belgrado, odnosno sa Italijanskim Institutom za Kulturu u Beogradu, Fabrika je organizovala izvođenje predstave Dekameron, Đovanija Bokača. Sjajni mladi glumci iz trupe Pasco Project su oduševili publiku. Preko 150 ljudi je, uz vrhunsko italijansko vino kompanije WineLynx, uživalo u opuštenoj atmosferi Fabrike i inspirativnoj predstavi.

Italijanski institut za kulturu je institucija Republike Italije koja se bavi kulturnim aktivnostima u Srbiji.
Zadatak Italijanskog instituta za kulturu je da promoviše italijansku kulturnu baštinu u njenim različitim izrazima putem inicijativa koje sa jedne strane mogu da prikažu različitost duha italijanske stvarnosti, a sa druge da ponude mogućnost susreta i dijaloga između lokalne kulturne stvarnosti i italijanske, sa ciljem uzajamnog vrednovanja kao rezultat interakcije. Institut se bavi organizacijom kulturnih događaja, kulturnom saradnjom i naučnim istraživanjem, podrškom širenja književnih, filmskih i pozorišnih dela italijanskih autora na srpskom jeziku.

PASCO - Performing Art Scene Obrenovac je tekući projekat Komisije za kulturu opštine Obrenovac u Srbiji, Okruga Buskerud u Norveškoj i Aspire trust-a u Engleskoj. Bave se izvodjačkim umetnostima, malim teatrima, plesnim trupama, tradicionalnim folklorom i drugim, lepim stvarima koje se prikazuju, pokazuju i dešavaju pod reflektorima, na malim i velikim scenama.

OSTALI DOGAĐAJI