Mario Leone Bralić

Izložba i predavanje: Foto ekspedicije u srce Afrike i Amazonije

30.01.2016.

Likovni umetnik fotografije, Mario Leone Bralić, je tokom dva dana u januaru organizovao u Fabrici izložbu, promociju svoje dve nove foto-monografije, kao i predavanje na temu "Foto ekspedicije u srce Afrike i Amazonije: rad u posebnim uslovima."

Na promociji novih fotomonografija, 150 ljudi je imalo priliku da vidi širom Fabrike velike formate Mariovih najupečatljivijih fotografija, da se druži sa umetnikom, a i da se slika sa njim u foto studiju koji je napravljen specijalno za ovu priliku.

Tokom predavanja, gosti su slušali fascinantnu priču o posebnoj interkulturalnoj komunikaciji, specijalnim tehnikama i uslovima rada sa Masai plemenima u Tanzaniji i Keniji, i Janomami plemenima u Venecueli, Kolumbiji i Brazilu. Na velikom platnu u centralnom prostoru posetioci su gledali izvanrednu projekciju Mariovih fotografija ovih izuzetnih plemena i predela.

Fleksibilan prostor je omogućio da posetioci slušaju predavanje, uživaju u Mariovim fotografijama, postavljaju pitanja velikom umetniku, i da se druže i komentarišu.

Mario Leone Bralić, likovni umetnik fotografije, već više od 30 godina istražuje i prikazuje lepotu kroz fotografije predela, erotike, portreta, mode i turizma.

Poslednjih 10 godina je posvetio foto etnografiji i interkulturalnoj komunikaciji, ne samo kao fotograf, već i kao kapetan broda. Putujući po svetu, Mario je svoj dnevnik putovanja pretočio u fotografije lepote predela, ljudi, njihovog načina života i običaja.

OSTALI DOGAĐAJI